Партія влади Грузії сама йде з європейської партії, звідки її готувались вигнати

Четвер, 11 травня 2023, 14:47

Керівна партія Грузії "Грузинська мрія" вирішила сама вийти з Партії європейських соціалістів, звідки її могли виключити через зростання розбіжностей у поглядах. 

Як повідомляє "Новости-Грузия", пише "Європейська правда", про це заявив лідер "Мрії" Іраклій Кобахідзе після засідання політради. 

Кобахідзе оголосив, що "Мрія" вирішила виходити із Партії європейських соціалістів, тому що "ідеологічна трансформація неприйнятна і несумісна з цінностями партії та грузинського народу".

Нагадаємо, Партія європейських соціалістів складається з політичних партій національного рівня з усіх держав-членів ЄС, а також з-за меж Євросоюзу. Її політичною групою в Європейському парламенті є Прогресивний альянс соціалістів і демократів.

На початку травня Партія європейських соціалістів засудила виступ прем'єр-міністра Іраклія Гарібашвілі на Конференції консервативної політичної дії (CPAC) в Угорщині та у зв’язку з цим допустила перегляд участі "Мрії" у партії. 

Днями віцепрезидентка партії оголосила, що серед "європейських соціалістів" є одностайність щодо припинення статусу члена-спостерігача "Грузинської мрії".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: