У Польщі впіймали чергового перевізника нелегальних мігрантів з п'ятьма пасажирами

П'ятниця, 12 травня 2023, 16:00

На південному заході Польщі затримали чергового перевізника нелегальних мігрантів та його п’ятьох пасажирів. 

Про це повідомляє RMF24, пише "Європейська правда".

У поліції повідомили, що випадок стався під містом Явор, що західніше Вроцлава – біля кордонів з Чехією та Німеччиною. 

У середу правоохоронці отримали виклик з повідомленням, що на трасі А4 у напрямку кордону з Німеччиною сталася ДТП, і розбита Skoda заблокувала одну зі смуг. 

Коли поліція прибула на місце, водій пошкодженої машини вискочив із-за керма та сховався у посівах ріпаку при дорозі. В авто виявили п’ятьох громадян Афганістану віком 21-31 рік, які, як з’ясувалося, нелегально потрапили на територію Польщі і сподівались дістатися до Німеччини.

Патрульні викликали підмогу і після того знайшли у полях водія, який виявився 27-річним громадянином Туркменістану. Йому вже присудили чотири місяці ув’язнення з відтермінуванням на два роки та штраф.

Пасажирам-мігрантам висунули звинувачення у нелегальному перетині кордону та передали їх прикордонникам. Чи прибули вони маршрутом через Білорусь, чи в інший спосіб, не повідомляють. 

 

Наприкінці квітня повідомляли про затримання перевізника нелегальних мігрантів під кордоном з Білоруссю, під час спроби втечі авто влетіло у дерево. 

Нагадаємо, з літа 2021 року режим Лукашенка організував гібридну міграційну кризу на кордонах європейських сусідів Білорусі, сприяючи прибуттю на кордон людей з Африки та Близького Сходу, які намагаються потрапити до ЄС. Країни Балтії і Польща вважають це помстою за жорстку позицію щодо репресій Лукашенка проти білоруської опозиції і громадянського суспільства.

З зими 2021 року інтенсивність таких спроб суттєво знизилася, але проблема не зникла. Також регулярно виявляють осіб, які допомагають мігрантам продовжити подорож вглиб ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: