Зеленський у Римі зустрівся з президентом та прем’єркою Італії 

фото
Субота, 13 травня 2023, 14:34

Президент Володимир Зеленський під час візиту до Рима провів зустріч з президентом Італії Серджо Маттареллою, а також розпочав зустріч з главою італійського уряду Джорджією Мелоні. 

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє італійське агентство ANSA.

Зустріч Зеленського з італійським президентом відбулась у Квіринальському палаці, офіційній резиденції президентів Італії. Розмова двох президентів тривала близько 25 хвилин. 

"Для мене велика честь бачити вас тут, у Римі. Я попросив зустрітися з вами знову після нашої розмови багато років тому, навіть якщо ми у таких інших умовах, ми повністю на вашому боці. Ласкаво просимо, президенте", – сказав Зеленському президент Маттарелла. 

"Мир, заради якого ми всі працюємо, має відновити справедливість і міжнародне право. Це має бути справжній мир, а не капітуляція", – додав президент Італії.

 
Президент України Зеленський та президент Італії Маттарелла 
фото: ansa

З Квіринальського палацу Зеленський вирушив до Палаццо Кіджі, резиденції прем'єр-міністра Італії, де у нього відбудеться робочий обід з Джорджією Мелоні. 

Мелоні привітала Зеленського обіймами і рукостисканням перед камерами ЗМІ. Президента України зустрічали із військовими почестями.

 
Президент України Зеленський та глава уряду Італії Мелоні 
Фото: Ansa

За даними агентства, зустріч між Мелоні та Зеленським стане можливістю підтвердити тверду підтримку Італією України на всіх рівнях. Мелоні заявить главі української держави, що Італія у співпраці з головними членами НАТО продовжуватиме надавати необхідну підтримку, в тому числі військову, щоб досягти справедливого миру для України, який може існувати лише за умови припинення військових дій Росією.

За даними італійських ЗМІ, президент України у другій половині дня зустрінеться з Папою Римським у Ватикані.

За непідтвердженою інформацією, увечері Зеленський вирушить до Німеччини, де у нього в неділю запланована низка зустрічей, в тому числі з канцлером Олафов Шольцем.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: