Посол США назвала "подарунком від агресора" скасування віз і заборони на польоти від РФ для Грузії

Понеділок, 15 травня 2023, 12:34

Посол Сполучених Штатів в Грузії Келлі Дегнан прокоментувала рішення РФ щодо скасування візового режиму для грузинських громадян і заборони на польоти в країну.

Її заяву наводить грузинський Перший канал, повідомляє "Європейська правда".

"Я не знаю, чому хтось повинен вітати жест, подарунок від країни, яка є жорстоким агресором", – заявила Дегнан.

Американська дипломатка наголосила, що це дуже важливе питання.

"Я не бачила інформації про те, яким авіалініям надали право на здійснення рейсів. Це важливо для того, щоб встановити, чи вони підсанкційні чи ні. Існують проблеми з безпекою. Якщо на них накладені санкції, вони мають проблему з запчастинами, сервісним обслуговуванням, це виправдане занепокоєння у зв'язку з питаннями безпеки, які мають бути враховані", – сказала вона.

10 травня президент РФ Владімір Путін скасував візовий режим для громадян Грузії і водночас зняв заборону на польоти російських авіакомпаній до Грузії.

Повідомлялося, що вже цього тижня російська авіакомпанія "Азимут" і грузинська Georgian Airways планують запустити рейси з Москви до Тбілісі.

Представники офіційного Тбілісі привітали рішення Москви і пояснили це інтересами тих громадян Грузії, які проживають на території Росії і в яких виникали складнощі з приїздом на батьківщину.

Дивіться також відеоблог "ЄвроПравди" на цю тему: Авіарейси Москва-Тбілісі: пас РФ для влади Грузії

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: