В ЦРУ запустили онлайн-кампанію з вербування росіян

Вівторок, 16 травня 2023, 09:06

Центральне розвідувальне управління США запустило кампанію, яка покликана переконати незадоволених війною в Україні та життям жителів РФ поділитися секретною інформацією.

Про це повідомляє CNN, пише "Європейська правда".

Зокрема, ЦРУ створило новий канал у месенджері Telegram, який є популярним джерелом новин у Росії.

У цьому каналі опубліковано відео яке закінчується інструкціями про те, як анонімно і безпечно зв'язатися з ЦРУ. Ролик також оприлюднений в YouTube, Twitter, Instagram і Facebook.

Представники ЦРУ, які беруть участь у проєкті, заявили, що вторгнення Росії в Україну створило історичну можливість, "щоб росіяни приходили до нас і передавали інформацію, яка потрібна Сполученим Штатам".

Попередня кампанія з вербування у РФ стартувала після початку вторгнення. За словами чиновників, вона була успішною, і "контакти з'явилися".

За словами одного з джерел у відомстві, меседж, який вони сподіваються донести до росіян, що працюють у делікатних галузях, маючи доступ до цінної інформації, є таким: "Ми розуміємо вас, можливо, краще, ніж ви думаєте".

"Ми хотіли донести до росіян їхньою мовою, що ми знаємо, через що вони проходять", – додав чиновник, який говорив на умовах анонімності.

Він наголосив, що відео не має на меті спровокувати заворушення серед широких верств населення, де президент Владімір Путін досі користується високим рівнем підтримки, а скоріше націлене на осіб, які мають протилежну думку.

У ньому не згадується ані Путін, ані навіть війна в Україні, а йдеться про "вічні" теми, які давно спонукали незадоволених росіян звернутися до ЦРУ.

"На першому місці – Україна, але це симптом чогось більшого", – додав чиновник.

Нагадаємо, у квітні директор ЦРУ Вільям Бернс заявляв, що Путін досі вірить, що зможе розтрощити Україну і Захід.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: