В австрійському селі закрили дерев’яним парканом популярну фотозону, щоб відвадити туристів

фото
Вівторок, 16 травня 2023, 14:14

В австрійському селі Гальштат, популярному серед любителів селфі через свою схожість із декораціями до фільму "Крижане серце", у спробі приборкати надмірний туризм встановили дерев'яні бар'єри, які перекривають краєвид на Альпи.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє AFP.

Крихітне село з 750 мешканцями, з похилими дерев'яними будинками і гострим церковним шпилем, приймало близько мільйона відвідувачів на рік до початку пандемії COVID у 2020 році.

 
фото AFP

У спробі боротьби зі збільшенням напливу туристів, які заполонили вузькі вулички, село відреагувало на скарги мешканців і минулого тижня встановило тимчасові дерев'яні паркани, щоб частково перегородити краєвид.

Бар'єри були встановлені в надії, що натовпи туристів більше не будуть стікатися до одного з найпопулярніших місць для селфі, щоб сфотографуватися з мальовничим альпійським селом, розташованим між високими горами і блискучим озером.

Наразі залишається незрозумілим, як довго дерев'яні бар'єри стоятимуть на місці. Рішення прийматимуть на основі отриманих результатів встановлення паркану.

Нагадаємо, мерія Барселони на час заходу сонця заборонила туристам і місцевим мешканцям приходити до зенітних бункерів часів громадянської війни, звідки відкривається панорамний краєвид на місто.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: