Барселона обмежила доступ до популярного оглядового майданчика через вечірки туристів

Вівторок, 9 травня 2023, 17:53

Мерія Барселони на час заходу сонця заборонила туристам і місцевим мешканцям приходити до зенітних бункерів часів громадянської війни, звідки відкривається панорамний краєвид на місто.

Про це повідомляє іспанське The Local, пише "Європейська правда". 

Останніми роками бункери на пагорбі Turó de la Rovira стали одним із найпопулярніших місць у Барселоні як місце, де можна помилуватися краєвидами і заходом сонця.

Нерідко там збирається завелика кількість людей і відпочиває до пізньої ночі, що супроводжується шумом, розкиданням сміття, розпиванням алкоголю і викликає велике невдоволення місцевих мешканців.

Через це почали говорити, що туризм завдає шкоди пам’ятці.

1 травня стало останнім днем, коли місце можна було відвідувати на заході сонця. Надалі пагорб відкритий лише з 9 ранку до 19:30, а у зимовий час – до 17:30. Влаштовувати вечірки на пагорбі заборонено. 

Багато людей ще не чули новин про заборону і продовжують збиратися довкола огородженої зони на пагорбі. 

Чимало місцевих мешканців невдоволені рішенням мерії та нарікають, що через неналежну поведінку туристів втратили можливість вільно проводити час у власному місті. 

Як повідомлялося, міська влада Гааги підняла вартість паркування у центрі для туристів до 50 євро, незалежно від того, як довго запарковане авто.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: