Офіційний Київ відреагував на дозвіл Грузії відновити прямі авіарейси з Росією

Вівторок, 16 травня 2023, 17:00

У Міністерстві закордонних справ України висловили подив діями Грузії, яка погодилася відновити пряме авіасполучення з Росією попри окупацію власної території і триваючу війну РФ проти України. 

Як повідомляє "Європейська правда", з таким коментарем виступив речник МЗС Олег Ніколенко. 

Він зауважив, що Грузія пішла на цей крок тоді, коли світ намагається максимально ізолювати Росію, щоби змусити її припинити війну. 

"І це відбувається попри те, що Росія продовжує безкарно окупувати 20% території Грузії. Кремль явно буде у захваті від такого результату", – зазначив Олег Ніколенко. 

Нагадаємо, 10 травня президент РФ Владімір Путін скасував візовий режим для громадян Грузії та водночас зняв заборону на польоти російських авіакомпаній до Грузії, яка діяла з 2019 року після подій, відомих як ніч "Гаврилова".

За останні два дні Грузія дозволила двом авіакомпаніям виконувати прямі авіарейси до РФ.

За попередньою інформацією, авіасполучення між Росією і Грузією відновиться 19 травня. Перший рейс за маршрутом Москва-Тбілісі-Москва виконає авіакомпанія "Азимут". З 20 травня польоти за маршрутом Тбілісі-Москва-Тбілісі відновить грузинська Georgian Airways.

Вже у вівторок 16 травня та у день прибуття першого рейсу опозиція скликає акції протесту проти відновлення авіасполучення з РФ. 

Дивіться відеоблог "ЄвроПравди" на цю тему: Авіарейси Москва-Тбілісі: пас РФ для влади Грузії

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: