У РНБО уточнили, що Зеленський візьме участь у саміті G7 онлайн

Доповнено
П'ятниця, 19 травня 2023, 10:27

У Раді національної безпеки повідомили, що президент Володимир Зеленський візьме участь у зустрічі лідерів G7 в онлайн-режимі, а не особисто.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Президент України Володимир Зеленський візьме участь у зустрічі лідерів G7 в Японії в онлайн-режимі", – зазначила пресслужба Апарату РНБО України.

Раніше в ефірі телемарафону секретар РНБО Олексій Данілов натякнув, що Зеленський особисто візьме участь у саміті "Групи семи" в Японії. "Фізична присутність нашого президента є абсолютно важливою річчю для того, щоб відстоювати наші інтереси", – заявив він.

Агентство Bloomberg також повідомило, що Зеленський особисто прибуде на саміт G7 у японській Хіросімі 19-21 травня. За даними співрозмовників агентства, Зеленський нібито полетить на військовому літаку США до Японії після зупинки в Саудівській Аравії, де він візьме участь в саміті Ліги арабських держав.

Доповнено: Згодом у п'ятницю Володимир Зеленський повідомив, що прибув до Саудівської Аравії для участі у саміті Ліги арабських держав. Тож наразі немає ясності щодо того, чи є заява РНБО правдивою.

За інформацією джерел, мирний саміт щодо України стане темою обговорення лідерів країн G7.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: