Партія нового президента Чорногорії пропонує перейти на 7-годинний робочий день

Вівторок, 2 травня 2023, 17:02

Партія нового президента Чорногорії "Європа зараз" напередодні виборів у червні пропонує скоротити тривалість робочого тижня з 40 до 35 годин.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться у заяві на сайті партії.

"Європа зараз" новообраного президента Якова Мілатовича пропонує скоротити робочий тиждень з 40 годин до 35 годин. Запровадити семигодинний робочий день у партії пропонують "з метою подальшого покращення якості життя працівників".

У політсилі стверджують, що працівники в Чорногорії мають один із найдовших робочих тижнів у Європі: у середньому понад 42 години. Як вони додають, це більше, ніж середній показник у країнах ЄС.

"Згідно з даними Євростату за 2021 рік, працівники в країнах ЄС у віці 20-64 років працювали в середньому 36,4 години на тиждень, і це число коливається від 32,2 години в Нідерландах, 33,7 години в Австрії до 40,1 години в Греції.

Враховуючи категорію працівників у приватному чи державному секторі і виключаючи підприємців, які отримують дохід від самозайнятості, середній показник у ЄС ще нижчий і становить 35,6 години на тиждень", – заявили у партії.

Обраний президент Чорногорії заявив, що слідуватиме політиці ЄС щодо Росії

Партійці додають, що численні дослідження та пробне застосування моделі на практиці показують багатовимірні переваги впровадження скороченого робочого часу, які стосуються, насамперед, встановлення балансу між роботою та особистим життя і призводять до позитивного впливу на стан здоров’я, особистості і, зрештою, до скорочення витрат на охорону здоров'я, підвищення продуктивності, а також до зростання прибутків роботодавців.

11 червня у Чорногорії пройдуть позачергові парламентські вибори, за результатами яких заснована минулого року партія "Європа зараз", одним зі співзасновників якої є новий президент Мілатович, має всі шанси не просто увійти до парламенту, а й отримати найбільшу фракцію.

Докладніше про новообраного президента Чорногорії і те, яким курсом він може повести країну, читайте в статті За підтримки ЄС та друзів Путіна: як новий лідер Чорногорії об'єднав ворогів для своєї перемоги.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: