Жителів Кишинева просять не лякатись Black Hawk у небі: навчання перед самітом європейських лідерів

Вівторок, 2 травня 2023, 18:51

У Кишиневі на початку травня відбуваються спільні навчання сил безпеки Молдови та Польщі у межах підготовки до саміту Європейської політичної спільноти (ЄПС), який відбудеться 1 червня.

Про це у вівторок повідомило Міністерство внутрішніх справ Молдови, пише "Європейська правда".

Відомство попередило, що в межах навчань молдовської та польської поліцейської бригад над столицею та її околицями пролітатиме польський гелікоптер Black Hawk.

"Нагадуємо, що заходи відбуваються протягом цього тижня з метою обміну досвідом та запозичення передових практик у сфері безпеки в контексті саміту ЄПС, який відбудеться в Республіці Молдова", – додали в МВС Молдови.

Молдова проведе саміт європейських лідерів на винзаводі - ЗМІ

Окремо там порадили отримувати інформацію лише з офіційних джерел.

Як відомо, другий саміт Європейської політичної спільноти відбудеться 1 червня в Кишиневі. Перший саміт відбувся у Празі 6-7 жовтня минулого року. 

Європейська політична спільнота – ініціатива президента Франції Еммануеля Макрона, підтримана ЄС. За задумом, цей майданчик співпраці не є альтернативою розширення ЄС.

Про підсумки першого саміту спільноти читайте у статті: Мир не для всіх. Як саміт у Празі спробував примирити ворогів у Європі та поза нею.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: