У Польщі водіїв попередили про колони військової техніки через масштабні навчання військ НАТО

Вівторок, 2 травня 2023, 18:55

Майже по всій Польщі до 26 травня буде посилений рух військових колон на дорогах: це пов'язано з проведенням найбільших навчань Збройних сил Польщі Anakonda-23.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Оперативне командування польської армії у своєму комюніке звернулося до громадян із закликом бути обережними. 

"Найближчим часом варто очікувати посилення руху військових колон на дорогах більшості воєводств Польщі. 2 травня солдати та військова техніка ЗС Польщі та союзних армій розпочнуть рух на навчання Anakonda-23", – заявило командування у своєму Twitter.

Водіїв попередили, що їм заборонено проїжджати між військовими машинами, а також фотографувати пересування військ і ділитися місцями їхнього розташування.

Очікують, що посилений рух колон дорогами більшості воєводств країни триватиме до 26 травня

Військові навчання під кодовою назвою Anakonda-23 – це вже дев'яті маневри Збройних сил Польщі. У них беруть участь війська країн-партнерів і союзників. 

Навчання Anakonda є найбільшими навчаннями Збройних сил Польщі, в ході яких перевіряють здатність ключових командних органів польської армії співпрацювати з системою та вибраними елементами командних структур НАТО.

Цьогоріч у навчаннях візьмуть участь майже 13 тисяч військовослужбовців Збройних сил Польщі та країн-членів НАТО і партнерів Альянсу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: