Центр видачі українських документів розпочав роботу в Мадриді

Четвер, 25 травня 2023, 14:39

В іспанській столиці Мадриді у тестовому режимі розпочинають роботу мобільні комплекси "Паспортного сервісу", які видаватимуть українські документи.

Про це повідомила Державна міграційна служба, пише "Європейська правда".

Робота п'яти спеціально облаштованих мікроавтобусів білого кольору із символікою ДП "Документ" дозволить громадянам України оформлювати чи відновлювати необхідні документи, що відкриє можливість отримувати як фінансову та гуманітарну допомогу, так і вступати у навчальні заклади та безперешкодно перетинати кордони інших країн.

Комплекси працюватимуть із понеділка до суботи, з 9:00 до 18:00. Обслуговування відвідувачів у Мадриді на період тестування систем здійснюється за "живою чергою".

Наразі громадяни України можуть оформити ID-картку чи закордонний паспорт (у тому числі замість втраченого або викраденого); обміняти ID-картку чи закордонний паспорт (у зв’язку з закінченням строку дії, зміною інформації, непридатністю до використання);обміняти паспорт зразка 1994 року на ID-картку (за бажанням чи у разі непридатності); одночасно оформити закордонний паспорт та ID-картки.

Нагадаємо, з 27 квітня паспортний сервіс для українців відкрився в іспанській Валенсії.

Окрім Іспанії, підрозділи ДП "Документ" уже функціонують у чотирьох містах Польщі (Варшава, Краків, Ґданськ і Вроцлав), у Туреччині (Стамбул), Словаччині (Братислава), Чехії (Прага) та двох містах Німеччини (Кельн і Берлін).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.