У кварталі червоних ліхтарів Амстердама заборонили курити марихуану

Четвер, 25 травня 2023, 18:14

В Амстердамі з четверга набула чинності заборона на куріння марихуани в історичному центрі, зокрема і в так званому кварталі червоних ліхтарів.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на NL Times.

Заборона на куріння марихуани поширюється на весь район червоних ліхтарів, а також площу Дам, Дамрак і Ньовмаркт і стосується як туристів, так і місцевих жителів.

Людям, яких спіймають за курінням марихуани на вулиці, загрожує штраф у розмірі 100 євро, який може виписати поліція та співробітники правоохоронних органів. При цьому в кафе на терасі чи, приміром, удома на балконі куріння марихуани не забороняється.

Міська влада Амстердама сподівається, що заборона зменшить проблеми, спричинені вживанням наркотиків у громадських місцях, особливо туристами.

Столиця Нідерландів добре відома своїми канабіс-кафе і приваблює мільйони туристів щороку. Але місцеві жителі скаржаться, що туристи приваблюють вуличних дилерів, а зловживання наркотиками та алкоголем призводить до зростання рівня злочинності.

Нагадаємо, що в Німеччині також міркують про легалізацію канабісу: у квітні уряд представив відповідну законодавчу пропозицію з урахуванням зауважень ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: