Парламент Молдови зняв імунітет з керівниці ключової проросійської партії "Шор"

П'ятниця, 26 травня 2023, 16:58

Парламент Молдови 26 травня позбавив депутатку проросійської партії "Шор" та її віцеголову Марину Таубер депутатської недоторканності, щоб передати її справу до суду.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомило видання Newsmaker.

Рішення ухвалили на засіданні парламенту за запитом в.о. генпрокурора Іона Мунтану. Він повідомив, що має намір передати до суду справу, за якою Таубер звинувачують у скоєнні трьох злочинів.

Ідеться про фальсифікацію звіту про фінансування виборчої кампанії під час виборів мера Бєльц 2021 року, свідоме прийняття фінансування від злочинного угруповання і дозвіл незаконного фінансування партії "Шор" злочинною групою з 13 липня 2022 року до 1 травня 2023 року.

Таубер, яка перебуває під домашнім арештом, не прийшла на сьогоднішнє засідання парламенту. Напередодні 25 травня вона заявила, що всі справи, в яких вона фігурує, "шиті білими нитками".

У травні минулого року Таубер уже позбавляли імунітету, дозволивши прокурорам затримати депутатку. З липня до вересня Таубер перебувала під арештом у в'язниці. Потім її перевели під домашній арешт і судовий контроль. А в травні 2023 року депутатку затримали в аеропорту. Вона мала полетіти до Ізраїлю. Зараз Таубер перебуває під домашнім арештом.

Таубер не визнає провину і вважає себе жертвою політичного переслідування опозиції.

Про роль партії "Шор" у розкачуванні політичної ситуації у Молдові ЄвроПравда детально розповідала у відеоблозі та у статті Атака на Молдову. Як газ та гроші Кремля стали зброєю війни з прозахідною владою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.