Десантіс: Трамп перебільшує про завершення війни в Україні "за 24 години", але це правильний інстинкт

П'ятниця, 26 травня 2023, 17:10

Губернатор Флориди Рон Десантіс, який вважається головним конкурентом Дональда Трампа за участь у президентських виборах від Республіканської партії, підтримує його прагнення якнайшвидше завершити війну в Україні.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", Десантіс заявив в інтерв’ю американському консервативному каналу Newsmax.

Коментуючи заяви Трампа, який обіцяв у разі обрання президентом США закінчити війну Росії в Україні за "24 години", губернатор Флориди назвав це перебільшенням, а самого експрезидента – "схильним до риторичних кульбітів".

"Але я думаю, що його інстинкт у прагненні досягти врегулювання, а не намагатися перетворити це на війну на виснаження – або, боронь боже, ескалацію, адже Росія має найбільший ядерний арсенал у світі – я думаю, що це правильний інстинкт", – додав Десантіс.

Головний конкурент Трампа відповів, що робитиме з війною в Україні на посту президента США

Він додав, що сподівається на завершення повномасштабної війни Росії в Україні до січня 2025 року, коли наступний президент США складе присягу.

"Але Байден, вочевидь, зайняв позицію, за якої хоче, щоб вона продовжувалася", – додав республіканець, закликавши натомість зосередити увагу на Тихоокеанському регіоні й протидіяти Китаю, аби той не вторгнувся на Тайвань.

Окремо Десантіс похвалив Трампа за те, що той спонукав Європу та Україну серйозніше ставитися до власної безпеки.

Напередодні Десантіс подав до Федеральної виборчої комісії США документи про участь у виборах президента у 2024 році.

Більше про Десантіса читайте у статтях: Головний конкурент Трампа: що відомо про лідера симпатій республіканців Рона Десантіса, а також: Головний конкурент Трампа: чого чекати Україні від Рона Десантіса.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: