Експрем'єр Грузії і засновник правлячої партії відсудив у Credit Suisse $1 млрд

Субота, 27 травня 2023, 13:41

Дочірня компанія швейцарського банку Credit Suisse має виплатити 926 мільйонів доларів колишньому прем'єр-міністру Грузії Бідзіні Іванішвілі як компенсацію за втрату частини його статків.

Таке рішення ухвалив Міжнародний комерційний суд у Сінгапурі (SICC), повідомляє "Європейська правда" з посиланням на DW.

Наприкінці 2004 року Іванішвілі, який вважається найбагатшою людиною Грузії, вклав у Credit Suisse понад мільярд доларів. Пізніше з'ясувалося, що частину цих коштів привласнив фінансовий консультант банку Патріс Лескодрон. У 2018 році Лескодрона засудили до позбавлення волі на п'ять років за шахрайство. Через два роки після винесення вироку він наклав на себе руки.

Суд у Сінгапурі постановив, що банк не забезпечив належного захисту активів мільярдера. Зі свого боку, в Credit Suisse Trust заявили, що оскаржать вирок в арбітражному суді.

Бідзіна Іванішвілі є засновником партії "Грузинська мрія", яка зараз перебуває при владі.

У квітні парламент Грузії вдруге передав на розгляд Венеційської комісії проєкт закону "Про деолігархізацію", до окремих деталей якого комісія раніше висловила зауваження.

В опозиції критикують змінений проєкт за те, що там врахували інтереси Іванішвілі і влада готова "закрити очі на олігархів опозиції", аби не позбавляти впливу свого неформального лідера.

Читайте також - Розворот Тбілісі: як Грузія втрачала прозахідний курс і чи став цей процес незворотним

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: