ОП: Вже 15 держав підтримують Україну на євроатлантичному напрямку 

Середа, 3 травня 2023, 20:30

Вже 15 держав-партнерів офіційно заявили про свою підтримку України на євроатлантичному шляху.

Про це повідомив заступник керівника ОП Ігор Жовква, пише "Європейська правда".

Жовква підсумував результати саміту Україна-Північна Європа, який відбувася 3 травня в Гельсінкі за участі лідерів Фінляндії, Данії, Ісландії, Норвегії та Швеції.

У рамках саміту лідери підписали спільну заяву, яка визначає принципові позиції країн Північної Європи щодо шляху України до членства в ЄС і НАТО

"З ухваленням сьогоднішньої Спільної заяви свою підтримку України на євроатлантичному напрямку тепер підтвердили й Данія, Норвегія, Фінляндія та Швеція, яка невдовзі має стати 32-м членом Альянсу. А це вже 15 наших партнерів!", – зазначив Жовква. 

Варто зауважити, що не всі 15 держав, на які посилається Жовква, у підписаних ними деклараціях підтримують швидкий вступ України до НАТО. Деякі з них погодилися лише повторити офіційну позицію Альянсу про те, що Україна має євроатлантичне майбутнє і колись у майбутньому вступить до НАТО.

Нагадаємо, за підсумками саміту України й північноєвропейських держав президент Володимир Зеленський заявив, що Україна повинна стати наступним членом НАТО після того, як до Альянсу приєднається Швеція.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: