Косово скасувало захід у межах військових навчань Defender Europe через події на півночі

Вівторок, 30 травня 2023, 22:09

Частково визнане Косово у вівторок не провело заплановані заходи в межах масштабних військових навчань Defender Europe 23 через загострення на півночі країни.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться в заяві Міністерства оборони Косова.

Зазначається, що скасування заходу відбулось "відповідно до прохання нашого стратегічного партнера", якого саме – не уточнюється.

"Наші 1348 солдатів виявили високий професіоналізм серед 25 країн-учасниць навчань, готовність служити пліч-о-пліч із нашими союзниками в будь-якій місії НАТО з метою підтримання миру й стабільності в країні, регіоні та за його межами", – додали в Міноборони Косова.

Навчання Defender Europe 23, анонсовані минулого місяця, тривають із 22 квітня по 23 червня й охоплюють 7800 американських військових та 15 тисяч військовослужбовців із понад 20 країн-союзників США.

Нагадаємо, в понеділок загострилась ситуація в північному косовському місті Звечан після того, як члени просербської місцевої партії "Сербський список" відмовились виконувати розпорядження миротворців відійти від будівлі муніципалітету і прорвали кордон поліцейських і миротворців. У відповідь ті застосували світлошумові гранати і, як пишуть сербські ЗМІ, вогнепальну зброю.

11 італійських і 19 угорських солдатів зі складу Сил для Косова (KFOR), миротворчої місії на чолі з НАТО, були поранені на півночі Косова під час стримування насильницьких демонстрацій, після чого Альянс оголосив про розгортання додаткових сил у країні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: