Розвідка Британії: РФ навряд чи зможе повністю захистити свої залізниці від диверсій

П'ятниця, 5 травня 2023, 08:56

Інциденти на залізниці у прикордонних з Україною районах Росії вочевидь продовжаться, тому що охороняти таку велетенську мережу колій непросто. 

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії про російсько-українську війну від 5 травня.

Розвідка відзначає, що останнім часом зросла кількість інцидентів на російській залізниці у прикордонних з Україною районах, які вважаються диверсіями невідомих осіб, і такі випадки майже точно зривали залізничні постачання для потреб сил РФ – принаймні на короткий час у конкретних місцях. 

"Хоча залізничні бригади спроможні швидко відновлювати лінії, ці інциденти збільшують тиск на сили внутрішньої безпеки РФ, які, скоріш за все, не зможуть повністю убезпечити розгалужену і вразливу мережу залізниць Росії від нападів", – зазначають в огляді. 

У попередньому огляді розповідали, що Росії, ймовірно, доведеться змінювати систему постачання пального через регулярні удари по базах зберігання у прикордонних з Україною районах. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.