Прем'єрка Франції готова перепросити в Італії через скандальні слова міністра

П'ятниця, 5 травня 2023, 21:14

Прем’єр-міністерка Франції Елізабет Борн у п’ятницю заявила, що прагне налагодити "спокійний діалог" із Італією після того, як слова голови МВС Жеральда Дарманіна викликали обурення в Римі.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на Le Figaro.

Голова уряду Франції прокоментувала останню напруженість у дипломатичних відносинах із Італією на пресконференції з головою уряду Бельгії Александром де Кроо.

"Хотіла б ще раз підкреслити, що Італія є важливим партнером Франції, що наші відносини засновані на взаємній повазі, і що ми надамо пріоритет консультаціям і спокійному діалогу для продовження спільної роботи", – сказала Борн журналістам.

Бельгійський прем'єр додав, що "згоден на 100%, для нас також Італія є важливим партнером".

Нагадаємо, в четвер міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманін заявив, що прем'єр-міністерка Італії Джорджія Мелоні "не змогла вирішити міграційні проблеми, через які вона була обрана", додавши, що Мелоні "брехала" виборцям про те, що вона може покласти край міграційній кризі.

Також Дарманін порівняв італійську прем'єрку з ультраправою французькою лідеркою Марін Ле Пен, політичним ворогом Макрона. "У крайніх правих є вада. Це брехня населенню", – сказав Дарманен.

Слова міністра викликали значний резонанс в італійських ЗМІ. Очільник Міністерства закордонних справ Італії Антоніо Таяні скасував заплановану поїзку до Парижа й зажадав від від Франції вибачень за образу "всіх італійців і прем'єр-міністра".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: