В Туреччині 12 людей загинули у масштабній ДТП на півдні країни

відео
Понеділок, 8 травня 2023, 08:36

Внаслідок зіткнення кількох автомобілів у південній турецькій провінції Хатай загинули щонайменше 12 людей, ще 31 особа отримала поранення.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомило агентство АР.

Вантажівка у суботу ввечері виїхала на зустрічну смугу після того, як водій втратив керування. Вантажівка зіткнулась із дев'ятьма легковими автомобілями та двома мікроавтобусами.

Багато автомобілів були припарковані на узбіччі біля автозаправної станції, оскільки друзі та родичі прощалися з чоловіками, які вирушали на обов'язкову військову службу.

Міністр охорони здоров'я Фахреттін Коджа повідомив, що в результаті аварії пожежа спалахнула на трасі Іскендерун-Антакія. На місце події в Топбогазлі спрямували 22 машини швидкої допомоги та три бригади медичних рятувальників.

"Нехай Бог змилостивиться над нашими громадянами, які загинули, я висловлюю співчуття їхнім родичам. Ми зробимо все можливе, щоб поранені якнайшвидше відновили своє здоров'я", – написав він у Twitter.

Хатай був однією з найбільш постраждалих з 11 турецьких провінцій, які пережили землетрус 6 лютого. За даними уряду, у Туреччині тоді загинули щонайменше 50 783 особи.

Приватне інформаційне агентство Demiroren повідомило, що вантажівка перевозила уламки, вилучені після землетрусу, і врізалася в іншу вантажівку перед перетином шосе.

Свідок Алі Саррак сказав, що деякі із загиблих згоріли живцем, повідомило агентство Anadolu. 

Напередодні стало відомо, що у Туреччині після руйнівних землетрусів 6 лютого, які забрали життя десятків тисяч людей, зафіксували понад 33 тисячі підземних поштовхів.

Програма розвитку ООН оцінює збитки, завдані в результаті руйнівних землетрусів у Туреччині, в суму, що може перевищувати 100 мільярдів доларів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: