Польські перевізники блокуватимуть єдиний вантажний пункт на кордоні з Білоруссю

Понеділок, 8 травня 2023, 20:59

Перевізники з польського села Лукова з вівторка оголошують протест проти "захоплення ринку перевезень" компаніями з Білорусі та РФ і будуть блокувати пункт пропуску "Корощин-Козловичі" – єдиний із терміналом для вантажного транспорту.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Rzeczpospolita.

Перевізники вимагають заборонити в'їзд до Польщі напівпричепів з білоруською та російською реєстрацією, припинити діяльність білоруських і російських компаній "під польським прикриттям" і повернути обов’язковість дозволів для транспортних компаній із України.

Воєвода Люблінського воєводства дав дозвіл на проведення акції протесту до 9 червня. "Ми очікуємо, що в акції візьме участь близько сотні вантажівок", – заявляє один із організаторів Каміль Амброзяк.

Водночас польські перевізники заявили, що продовжать блокувати пункт пропуску "Ягодин-Дорогуськ" на кордоні з Україною, вимагаючи повернути дозволи для українських перевізників.

У понеділок уранці Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури повідомило, що знайшло рішення для розблокування пункту.

Нагадаємо, ситуація на польсько-білоруському кордоні загострилась ще у 2021 році, коли самопроголошений президент Білорусі Александр Лукашенко вдався до шантажу мігрантами через підтримку Європою білоруської опозиції.

На початку цього року ситуація загострилась, коли в Гродно затримали активіста польської меншини у Білорусі та журналіста Анджея Почобута. Після цього Польща заявила, посилаючись на занепокоєння безпекою, що закриє ключовий пункт пропуску на кордоні з Білоруссю в Бобровниках, а потім було обмежено рух через пункт пропуску "Кукурикі-Козловичі".

Читайте також: Блокада Лукашенка: які наслідки матиме закриття Польщею кордону з Білоруссю

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: