Канцлер Німеччини: Путін не залякає Європу

Вівторок, 9 травня 2023, 12:39

Канцлер Німеччини Олаф Шольц звинуватив президента Росії Владіміра Путіна у "мілітаризації" влади.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Bild.

"9 травня Путін розмістить своїх солдатів, танки і ракети в Москві", – заявив Шольц у вівторок журналістам у Страсбурзі перед виступом у Європарламенті, маючи на увазі парад у російській столиці на честь перемоги над нацистською Німеччиною.

"Нас не залякати такою силою. Ми залишаємося непохитними у нашій підтримці України", – додав Шольц.

Німецький канцлер говорив про танки у множині, втім, на параді у Москві був лише один танк Т-34-85 ще часів Другої світової. Очевидно, це пов'язано з великими втратами російської армії в Україні.

У вівторок Шольц виступить перед євродепутатами. Очікується, що канцлер поділиться своїми поглядами на поточну ситуацію і майбутнє Європейського Союзу в той час, коли союз намагається переорієнтуватися на глобальному рівні.

Нагадаємо, берлінська поліція оголосила, що здійснює підготовку до візиту президента України Володимира Зеленського "в середині травня", хоча сам факт візиту ще не підтверджений.

Раніше видання Bild і Berliner Zeitung повідомили, що президент України має прибути до Німеччини 13 травня на запрошення федерального президента Франка-Вальтера Штайнмаєра. Наступного дня Зеленського мав офіційно прийняти канцлер Олаф Шольц.

Після цього видання t-online повідомило, що Зеленський може скасувати візит до Німеччини через витік інформації про нього.

У разі, якщо президент України все ж вирушить до Німеччини, то, ймовірно, візьме участь у церемонії вручення премії імені Карла Великого в Аахені 14 травня. Там будуть присутні Олаф Шольц, президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн і прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: