Зеленський впевнений в об’єднанні Молдови після перемоги України

Четвер, 1 червня 2023, 18:53

Президент Володимир Зеленський переконаний, що проблему невизнаного Придністров’я і об’єднання Молдови буде вирішено після перемоги України.

Як повідомляє кореспондент "Європейської правди", про це він сказав по завершенні саміту Європейської політичної спільноти в Молдові.

"Нам всім потрібне об’єднане молдовське суспільство і об’єднана країна Молдова. Звичайно, ми хотіли б побажати миру і зробити це без бомб, артилерії, без смертей на вашій території. Звичайно, ми будемо робити все можливе і ми завжди підтримували і підтримаємо вас, і я впевнений, що це не якась фантастика", – сказав Зеленський, відповідаючи на питання, чи готова Україна допомогти Молдові з вирішенням "Придністровської" проблеми.

Він навів як приклад ситуацію із системами Patriot, про які казали, що вони ніколи не будуть в Україні: "Але бачите: результати є, ми об’єднали країни, і я радий, що ми зараз маємо не тільки об’єднану Європу, а й інші країни".

"Саме тому я впевнений, що після нашої перемоги – а я впевнений у нашій перемозі – ви теж матимете об’єднану країну: без ракет і без Росії", – наголосив Зеленський.

Нагадаємо, голова європейської дипломатії Жозеп Боррель заявив, що ситуація із невизнаним Придністров'ям не завадить Молдові вступити до Європейського Союзу.

Президентка Молдови Мая Санду нещодавно заявила, що Молдова хоче якнайшвидше вступити до ЄС, щоб захиститися від російської загрози. 

Про те, як у Молдові "зупинили" нормальну життєдіяльність країни заради саміту, дивіться у відеоблозі "ЄП" з місця події.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: