На "Рамштайні" обговорюватимуть деталі "літакової коаліції" – Резніков

Новини — Понеділок, 12 червня 2023, 08:14

На зустрічі у форматі "Рамштайн" 15 червня обговорюватимуть, зокрема, підготовку українських пілотів.

Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков, повідомляє "Європейська правда".

"В рамках засідання ми будемо обговорювати детальні речі "літакової коаліції". В даному випадку ми говоримо поки що про підготовку пілотів і не тільки пілотів, а й наших техніків та інженерів, які будуть займатися обслуговуванням літаків", – наводить слова Резнікова пресслужба Міноборони у Telegram.

За його словами, це питання обговорюватимуться з командами міністерств оборони Нідерландів, Данії, США та інших країн, які приєдналися до цієї коаліції.

Реклама:

Резніков додав, що на засіданні обговорять також все, "що стосується ППО, снарядів, артилерії".

"Ця війна це війна ресурсів. Ресурсів – значить не тільки зброї, а й спроможностей її ремонтувати, обслуговувати і все, що до цього дотичне. Тому важливими для нас питаннями є відкриття різного типу хабів з ремонту та оснащення техніки. Як на території України, разом з партнерами, так і у дружніх прикордонних країнах", – додав глава Міноборони.

До так званої "коаліції винищувачів" для України на цей час увійшли вісім європейських країн – Велика Британія, Нідерланди, Польща, Данія, Швеція, Бельгія, Португалія та Франція.

Раніше міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас повідомляв, що на засіданні у форматі "Рамштайн" Вільнюс оголосить більше інформації про новий пакет допомоги для України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: