Прем'єр Молдови: Заборонену партію "Шор" підтримували спецслужби третьої держави

Понеділок, 19 червня 2023, 17:04

Рішення Конституційного суду Молдови оголосити проросійську партію "Шор" поза законом підтверджує, що політична сила порушувала закон, діючи за підтримки спецслужб третьої держави.

Про це заявив прем'єр-міністр Молдови Дорін Речан, повідмляє "Європейська правда".

"Сьогоднішнє рішення Конституційного суду підтверджує, що партія "Шор" неодноразово порушувала закон і неодноразово піддавалася санкціям. 

Ця партія отримувала підтримку, в тому числі фінансову, від спецслужб третьої держави з метою дестабілізації Республіки Молдова та захоплення нашого курсу на європейську інтеграцію", – написав Речан на своїй Facebook-сторінці, не уточнивши, про яку третю державу йде мова. Як відомо, партія "Шор" просуває проросійські настрої.

Речан додав, що рішення суду зміцнює демократію та верховенство права в Молдові. 

"Ми сповнені рішучості реформувати правосуддя так, щоб закон був на чолі, а гідність громадян не була розтоптана корумпованими особами", – запевнив глава молдовського уряду.

Конституційний суд Молдови у понеділок, 19 червня, визнав неконституційною діяльність проросійської партії "Шор".

Про роль партії "Шор" у розхитуванні політичної ситуації у Молдові ЄвроПравда детально розповідала у відеоблозі та у статті Атака на Молдову. Як газ та гроші Кремля стали зброєю війни з прозахідною владою.


Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: