В Міноборони Польщі анонсували доставку у червні першої партії танків Abrams

П'ятниця, 2 червня 2023, 19:54

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що цього місяця до країни прибуде перша партія замовлених у США танків Abrams.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на RMF24.

"Починається транспортування першої партії танків Abrams. Незабаром 14 танків M1A1 Abrams і три машини технічного захисту M88A2 Hercules вирушать до Польщі. До нашої країни вони прибудуть наприкінці цього місяця" – написав очільник Міноборони Польщі у Twitter.

На початку січня було підписано контракт на 116 танків M1A1 Abrams, які Польща придбала разом з останньою версією машин. Контракт вартістю 1,4 мільярда доларів (з яких майже 200 мільйонів доларів покриває американська сторона в рамках військової допомоги, підкріпленої положеннями про додаткову підтримку у зв'язку з війною в Україні) також передбачає постачання 12 машин технічного захисту, восьми супровідних мостів, шести командних машин і 26 майстерень на шасі Humvee, навчання і логістичну підтримку.

Поставки танків та іншої військової техніки заплановані на 2023-2024 рр. Танки для Польщі, які раніше перебували на озброєнні Корпусу морської піхоти США, проходять детальний капітальний ремонт і будуть поставлені з обнуленим пробігом.

Танки M1A1 Abrams будуть передані раніше, ніж раніше придбані Польщею машини останньої версії M1A2 SEPv3, так що переозброєння Сухопутних військ танками Abrams, як очікується, розпочнеться вже цього року. Очікується, що придбання старих машин дозволить відновити потенціал бронетанкових і механізованих бригад після того, як танки були передані Україні, а також підвищити потенціал польських сухопутних військ.

Танки M1A1 надійдуть на озброєння 18-ї механізованої дивізії разом з 250 танками M1A2 SEPv3, закупленими за контрактом у квітні минулого року на суму 4,75 млрд. доларів США, а також супутнім обладнанням, включаючи 26 машин технічного захисту M88A2 Hercules і 17 машин підтримки об'єднаних штурмових мостів M1074, навчальний і логістичний пакет і боєприпаси.

Минулого року за окремою угодою Сухопутні війська США доставили до Польщі 28 танків M1A2 SEPv2 Abrams і інструкторів для підготовки польських екіпажів в Академії Abrams, створеній на базі Навчального центру Сухопутних військ у Познані.

Раніше цього тижня Польща оголосила про підписання контракту із США на постачання керованих протитанкових ракет Hellfire, на що вже дав згоду Конгрес США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: