Санду зберігає перше місце у рейтингах зі значним відривом від Додона - опитування

Вівторок, 27 червня 2023, 11:14

Президентка Молдови Мая Санду зберігає перше місце у рейтингах зі значним відривом від свого ключового опонента, проросійського експрезидента Ігоря Додона.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Newsmaker, про це свідчать результати опитування CBS-Research на замовлення WatchDog.MD.

Якби президентські вибори проходили цими вихідними, у другий тур вийшли б Санду і Додон. 

За Маю Санду у першому турі голосували б 37,9% опитаних, за Додона – 14,2%.

Мер Кишинева і лідер партії "Рух національної альтернативи" Іон Чебан отримав би 6,2% голосів, лідер "Партії розвитку і об’єднання Молдови" Іон Кіку – 5%, лідер Партії комуністів Владімір Воронін і лідер "Нашої партії" Ренато Усатий – 4,7%, віцелідерка партії "Шор" Марина Таубер – 3,5%. 

Хоча лідер партії "Шор" Ілан Шор не зможе балотуватися, його все одно згадали 2,5% респондентів. 

Ще 3% назвали інших кандидатів, 5,8% не йшли б на вибори, 9,6% поки не визначилися, за кого голосувати, 2,9% не захотіли відповідати. 

Якщо враховувати відповіді лише тих респондентів, які визначилися зі своїм кандидатом, Санду отримала б 46,5% голосів, Додон – 17,4%. 

Опитування проводили 10-19 червня серед 1121 громадян Молдови віком від 18 років, не враховуючи Придністров’я та діаспору. Можлива похибка складає ±3%. 

На нещодавні питання, чи хотіла б вона балотуватися на новий термін, Санду сказала, що про це поки занадто рано говорити.

Читайте також: Молдова йде на війну з агентами Кремля. Що означає заборона ключової опозиційної партії країни

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: