У Лейпцигу до ранку тривали заворушення через ув’язнення лівої активістки

фото
Неділя, 4 червня 2023, 13:22

У німецькому місті Лейпциг до ранку неділі тривали сутички між правоохоронцями та лівими активістами, обуреними вироком лівій екстремістці Ліні Е.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Spiegel.

За повідомленням поліції, з вечора суботи в різних районах Лейпцига відбулися "збори людей, очевидно, агресивно налаштованих", які атакували сили швидкого реагування, а також звели й підпалили барикади.

 
Фото: DPA

Поліція розчистила барикади на півдні міста за допомогою спеціальних машин, пожежу гасили спільно з рятувальниками за допомогою водометів.

 
Фото: DPA

Особливо постраждав від заворушень район Конневіц: поліцейський пост був закиданий камінням, у результаті чого двоє офіцерів отримали поранення.

Жорстокі зіткнення між поліцією та підозрюваними лівоекстремістськими демонстрантами відбулися також напередодні.

П'ятеро чоловіків, заарештованих під час сутичок, постали перед суддею в окружному суді Лейпцига, їх звинуватили в порушенні громадського порядку за обтяжувальних обставин і перевезуть до виправної установи.

Нагадаємо, 31 травня Вищий регіональний суд Дрездена визнав 28-річну уродженку Касселя Ліну Е. винною в участі у злочинній організації та кількох нападах на правих екстремістів. Її засудили до п'яти років і трьох місяців тюремного ув'язнення.

Ліна Е. вважалася лідером своєї ультралівої групи, яка протягом декількох років вела жорстоку кампанію насильства проти крайніх правих – з використанням молотків, залізних прутів і бейсбольних бит.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: