Комп’ютерний збій призвів до зупинки руху поїздів у Нідерландах

Понеділок, 5 червня 2023, 10:51

Комп'ютерний збій на кілька годин перервав рух поїздів до Амстердама та з нього, а також в інших частинах Нідерландів у неділю та понеділок.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Reuters.

Збій в роботі системи управління рухом стався близько 18:00 за місцевим часом у неділю вдень і призвів до зупинки руху поїздів до ранку понеділка.

У понеділок вранці залізнична компанія NS заявила, що вирішила проблему і що поїзди знову почнуть повільно рухатися.

Відключення унеможливило прибуття внутрішніх та міжнародних поїздів до Центрального вокзалу Амстердама та припинило залізничне сполучення до та з амстердамського аеропорту Схіпхол, одного з найзавантаженіших європейських вузлових аеропортів.

За повідомленням голландського інформаційного агентства ANP, сотні пасажирів застрягли на ніч в Амстердамі та на найбільшому залізничному вокзалі країни в Утрехті.

Близько 150 людей провели ніч в амстердамському концертному залі Ziggo Dome, оскільки вони не змогли повернутися додому після концертів британського поп-співака Гаррі Стайлза і шведського метал-гурту Ghost, які відбулися неподалік.

Нагадаємо, у суботу в Англії скасували більше половини поїздів у зв’язку з протестом залізничників, які вимагають кращих умов праці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: