Волонтери з Естонії вирушать у постраждалі від підриву Каховської ГЕС регіони України

Четвер, 8 червня 2023, 17:37

Команда рятувальників-добровольців "Кадріна" з Естонії наступного тижня вирушить в Україну для допомоги регіонам, які постраждали внаслідок підриву Каховської ГЕС.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Postimees.

Волонтери склали початковий список предметів першої необхідності і знайшли вантажівку, яку доставлять до Херсона. Вантажівку використовуватимуть для перевезення чистої води.

Естонські волонтери підтримують зв'язок з українцями, тож розуміють, чого слід очікувати.

"Ситуація на місцях дуже складна, бо немає електрики та мобільної мережі. Важко знайти нужденних людей, але допомагають дрони. Крім того, є багато врятованих домашніх тварин, усіх їх зараз перевозять до прилеглих притулків. Існує велика потреба в кормі для тварин, а люди втратили всі продукти, які перебували в підвалах і коморах, не кажучи вже про чисту питну воду.

З медичної точки зору, катастрофа, ймовірно, настане тільки тоді, коли рівень води впаде, після чого почнуть розмножуватися всілякі інфекції та бактерії", – сказав волонтер Райво Олеві.

Нагадаємо, вранці 6 червня Оперативне командування "Південь" повідомило, що російські окупанти підірвали Каховську ГЕС, згодом обласна військова адміністрація підтвердила цю інформацію. Голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив, що почалася евакуація місцевого населення з небезпечних районів.

Президент США Джо Байден раніше висловив тверду готовність надати необхідну допомогу Україні після підриву росіянами греблі Каховської ГЕС.

ЄС застосував Механізм цивільного захисту для надання допомоги Україні. Перші внески вже зробили Німеччина, Австрія, ЛитваЛатвія та Польща, а також Чехія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: