Польща передала допомогу постраждалим від підриву Каховської ГЕС регіонам України

Середа, 7 червня 2023, 16:48

Польща передала Україні великі цистерни для води, а також насоси для відкачування води із затоплених районів унаслідок підриву Каховської ГЕС.

Про це у Twitter написав міністр внутрішніх справ і адміністрації Польщі Маріуш Камінський, повідомляє "Європейська правда".

Всього Україна отримає 10 цистерн для води місткістю 18 тисяч літрів і 10 високопродуктивних насосів.

"Через драматичне становище цивільного населення після того, як Росія зруйнувала дамбу на річці Дніпро в Новій Каховці, ми з прем’єр-міністром Матеушем Моравецьким ухвалили рішення передати Україні 10 цистерн для води місткістю 18 тис. літрів і 10 високопродуктивних насосів", – написав польський міністр.

Він подякував Пожежній служби Польщі, яка надала цю допомогу.

Нагадаємо, вранці 6 червня Оперативне командування "Південь" повідомило, що російські окупанти підірвали Каховську ГЕС, згодом обласна військова адміністрація підтвердила цю інформацію. Голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив, що почалася евакуація місцевого населення з небезпечних районів.

Президент США Джо Байден раніше висловив тверду готовність надати необхідну допомогу Україні після підриву росіянами греблі Каховської ГЕС.

ЄС застосував Механізм цивільного захисту для надання допомоги Україні. Перші внески зробили Німеччина, Австрія та Литва.

Латвія оголосила про наміри виділити Україні фінансову допомогу у розмірі 200 тисяч євро для ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС у Херсонській області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.