У США прокоментували вибух на Кримському мосту: Крим – частина України

Понеділок, 17 липня 2023, 22:21

Сполучені Штати не можуть підтвердити причетність України чи будь-якої іншої сторони до останніх вибухів на так званому Кримському мосту, який з’єднує окупований півострів із Росією.

Про це на брифінгу в понеділок заявила заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх, передає кореспондент "Європейської правди".

Представниця Пентагону зауважила, що "не може підтвердити заяви з обох сторін" стосовно причетності до вибухів на Кримському мосту, але підкреслила, що "Крим – це частина України".

"Право говорити про свої операції залишимо за українцями", – додала вона.

Державний секретар США Ентоні Блінкен, який виступав на окремому брифінгу в понеділок, у відповідь на питання зазначив, що "ми спостерігаємо за цією ситуацією".

Кулеба відреагував на підрив Кримського моста

"Можу лише висловити загальне спостереження: Україні вирішувати, як вона веде цю війну, захищаючи свою територію, свій народ, свою свободу", – зауважив Блінкен.

Нагадаємо, так званий "глава" окупованого РФ Криму Сергій Аксьонов повідомив, що на Кримському мосту сталася "надзвичайна подія", у зв'язку з чим рух на мосту зупинено. Російські телеграм-канали повідомили, що "впав" проліт моста.

За даними джерел "Української правди", нічна атака на Кримський міст була спецоперацією СБУ та ВМС. Зазначалося, що міст атакували за допомогою надводних дронів.

Пізніше версію про два надводні безпілотники озвучило і російське пропагандистське агентство "РИА Новости" з посиланням на Національний антитерористичний комітет РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: