У Батумі влаштували протест через круїзний лайнер із російськими туристами на борту

Четвер, 27 липня 2023, 09:49

Вранці у четвер, 27 липня, до грузинського порту Батумі із російського Сочі зайшов круїзний лайнер Astoria Grande, на борту якого перебували російські туристи: у зв'язку з ции опозиційні партії Грузії влаштували протест.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на телеканал Mtavari.

Представники опозиційних партій "Лело" і "Єдиний національний рух" прибули у порт, щоб протестувати проти візиту круїзного лайнера з російськими туристами.

Про захід круїзного лайнера в Батумі напереддні його виходу з Сочі сюжет зняв пропагандистський телеканал "Россия 1". У матеріалі йдеться, що зупинку в грузинському порту вирішили додати "за бажанням" російських і турецьких туристів. Понад 800 осіб перебувають на борту лайнера. 

Туристам пропонують відвідати визначні пам'ятки в Батумі та скуштувати страви місцевої кухні. 

В Агентстві морського транспорту Грузії напередодні заявили, що прибуття круїзного лайнера Astoria Grande має комерційний характер. Лайнер зареєстрований на Сейшельських островах на ім'я компанії Goodwin Shipping Limited і не перебуває під міжнародними санкціями.

Раніше повідомлялося, що між Росією та Грузією за маршрутом Новоросійськ-Батумі-Новоросійськ розпочались вантажні перевезення морем.

Цієї весни Грузія дозволила трьом авіакомпаніям виконувати прямі авіарейси до РФ, зокрема й тим, що обслуговували польоти до анексованого Криму

Читайте також колонку на сайті "ЄП" про те, як Тбілісі знищує стратегічне партнерство з Києвом, відновлюючи авіарейси з РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: