Президентка Грузії засудила рішення передати сухумський аеропорт Росії

Четвер, 27 липня 2023, 16:45

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі відреагувала на рішення так званого парламенту окупованої Росією Абхазії передати РФ аеропорт у Сухумі.

Про це, як пише "Європейська правда", вона написала у Twitter.

Коментуючи рішення російських колаборантів в Абхазії, грузинська лідерка назвала його "протиправним".

"Я категорично засуджую і протестую проти рішення т.зв. парламенту тимчасово окупованої Абхазії передати Росії стратегічний об'єкт – сухумський аеропорт", – заявила Зурабішвілі.

"Це протиправна дія Росії, яка потребує категоричної та твердої реакції міжнародної спільноти!", – резюмувала президентка Грузії.

26 червня так звані "депутати" абхазького "парламенту" ратифікували угоду між "урядом" в Сухумі та урядом Росії про здійснення російською юридичною особою інвестиційного проєкту з відновлення та експлуатації сухумського аеропорту.

Аеропорт був закритий за розпорядженням влади Грузії після грузино-абхазької війни в жовтні 1993 року. Міжнародна організація цивільної авіації ICAO анулювала код аеропорту і видалила інформацію про нього зі своїх документів.

Абхазія, розташована в північно-західній частині Грузії на узбережжі Чорного моря, вела війну за відокремлення від Грузії в 1992-93 роках.

Після насильницької окупації частини території Грузії російськими військами у 2008 році "незалежність" самопроголошеної Абхазії визнали Росія, Венесуела, Нікарагуа, Науру та Сирія.

Раніше так званий президент невизнаної Абхазії Аслан Бжанія заявив, що ця окупована російськими військами територія Грузії готова стати учасницею так званої Союзної держави Росії та Білорусі – притому, що Білорусь не визнає Абхазію.

Читайте також: Курс на анексію: з якими викликами вже незабаром може зіткнутися влада Грузії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: