Північна Корея випустила кілька крилатих ракет у напрямку моря

Субота, 2 вересня 2023, 10:45

Північна Корея запустила кілька крилатих ракет в напрямку Жовтого моря рано вранці в суботу.

Про це, як пише "Європейська правда" з посиланням на Reuters,  повідомили південнокорейські військові.

Деталі запуску аналізуються південнокорейськими і американськими розвідувальними органами, йдеться в заяві Об'єднаного комітету начальників штабів Південної Кореї.

Це був останній із серії ракетних випробувань і військових навчань, проведених Північною Кореєю протягом останніх тижнів, включаючи невдалий запуск супутника-шпигуна, що викликало нову критику з боку основних політичних партій країни.

У заяві, поширеній державним інформаційним агентством ЦТАК, Міністерство закордонних справ Північної Кореї звинуватило Японію в посиленні напруженості в регіоні через розробку ракет дальнього радіуса дії.

Очікується, що Японія і США незабаром домовляться про спільну розробку ракети-перехоплювача для протидії гіперзвуковим боєголовкам, що розробляються Китаєм, Росією і Північною Кореєю, повідомила минулого місяця японська газета Yomiuri.

У четвер державне агентство ЦТАК повідомило, що Пхеньян провів імітацію ядерного удару "випаленої землі" по цілях по всій Південній Кореї, що викликало критику з боку Сеула.

Спільні щорічні літні маневри Південної Кореї і США, відомі як "Щит свободи Ульчі", завершилися в четвер після 11-денних навчань, які включали повітряні тренування з бомбардувальниками B-1B.

Північна Корея висловила протест проти розгортання американських стратегічних бомбардувальників, запустивши дві балістичні ракети через кілька годин у відповідь.

Пхеньян вже давно засуджує ці навчання як репетицію війни.

Нагадаємо, Міністерство фінансів США спільно з Японією та Південною Кореєю 31 серпня запровадили санкції проти двох громадян Росії та КНДР, причетних до незаконної розробки Пхеньяном зброї масового знищення та балістичних ракет.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: