Україна не просила Норвегію про екстрадицію ексвагнерівця Медведєва, який втік із РФ

П'ятниця, 29 вересня 2023, 19:22

Українська сторона не зверталась до Норвегії із запитом про екстрадицію колишнього командира групи Вагнера Андрєя Медведєва, який на початку року втік із Росії.

Про це йдеться у відповіді Національної служби кримінальних розслідувань Норвегії (KRIPOS) на запит порталу LIGA.net, пише "Європейська правда".

Норвезьке правоохоронне відомство додало, що Медведєв має статус свідка, і його допитують на предмет свідчень під час служби в групі Вагнера.

"З нашого боку Медведєв може виїхати, якщо забажає. Мені не відомо про будь-який запит про екстрадицію", – йдеться у відповіді представника KRIPOS Акселя Вільгельма Дуе.

Нагадаємо, що минулого тижня ексвагнерівця затримала норвезька поліція під час спроби нелегального перетину кордону з Росією, після чого він заявив, що нібито побоюється екстрадиції до України.

Андрєй Медведєв утік із Росії до Норвегії в січні 2023 року. Найманцю вдалося проникнути в прикордонну зону на Кольському півострові, що ретельно охороняється, а потім переправитися до Норвегії.

Чоловік заявив, що готовий свідчити про злочини, скоєні групою Вагнера в Україні, й попросив політичного притулку.

У травні ексвагнерівець заявляв, що хоче повернутися в Росію, навіть якщо це може становити ризик для його життя. Водночас у липні він стверджував, що не планує повертатися до Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: