Кулеба запевнив, що Україна знає про ситуацію з виробництвом зброї в країнах-партнерах

Понеділок, 23 жовтня 2023, 22:35

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на тлі побоювань, що ескалація на Близькому Сході вплине на військову підтримку України сказав, що в Києві знають можливості оборонного виробництва партнерів.

Про це Кулеба сказав в етері телемарафону в понеділок, передає "Європейська правда".

Міністра попросили розповісти, чи Україна готова до можливого скорочення військової допомоги, зокрема артилерійських снарядів, через необхідність союзників надати військову підтримку Ізраїлю.

"Ми орієнтовно знаємо кількість снарядів, яку будуть виготовляти наші ключові партнери – не лише наступного місяця, але й наприкінці наступного року. Наводжу цей приклад як свідчення того, наскільки глибоко пророблена ця тема, щоб робити розрахунки, необхідні для забезпечення сталого постачання українських військ", – зазначив він.

НАТО має достатньо ресурсів для підтримки України та Ізраїлю – заступник генсека

Кулеба додав, що Україна "почала бити в дзвони ще рік тому", говорячи про потребу нарощування виробництва зброї в усьому світі – та в Україні зокрема.

"Був форум оборону індустрій, проведений в Києві. Там запустилися конкретні меморандуми, контракти, альянси. Все це працює. Завтра з Німеччини прийде одна гарна новина, не буду поки що спойлерити, але всі про неї почуєте", – розповів міністр.

Американські посадовці раніше запевняли, що США здатні одночасно надавати підтримку як Україні, так і Ізраїлю, підтримуючи при цьому міжнародний рівень обороноздатності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: