Колишній віцепрезидент США Пенс вийшов зі змагання за посаду президента

Неділя, 29 жовтня 2023, 08:18

Віцепрезидент США за президентства Дональда Трампа республіканець Майк Пенс у суботу оголосив, що більше не братиме участі в кампанії за номінацію на президентських виборах 2024 року.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AP.

На щорічних зборах Республіканської єврейської коаліції в Лас-Вегас Пенс заявив, що "після довгих молитов і роздумів" вирішив "призупинити" свою президентську кампанію.

"Ми завжди знали, що битва буде нелегкою, але я ні про що не шкодую", – продовжив ексвіцепрезидент США, звертаючись до своїх прихильників.

Реклама:

Пенс став першим відомим претендентом на посаду президента серед Республіканської партії, який оголосив про вихід із передвиборних перегонів. Він не пояснив причин такого рішення, але, як зауважує AP, у кампанії Пенса в останні тижні загострились проблеми з фінансуванням.

Пенс про Трампа, Десантіса, Рамасвамі: Через таких, як вони, відбувається війна в Ізраїлі та Україні

Згідно з останньою передвиборною декларацією, наприкінці вересня в колишнього віцепрезидента США були 1,18 мільйона доларів на рахунку і 621 тисяча доларів боргу, який лише зростав.

Крім того, рейтинг Пенса залишався вкрай низьким, а ставлення до нього серед республіканських виборців і досі переважно негативне (у серпні так вважали, згідно з опитуванням AP, 57%) через критику Дональда Трампа й роль у подіях штурму Капітолія 6 січня 2021 року.

Очікується, що Пенс продовжить політичну діяльність через заснований ним аналітичний центр Advancing American Freedom ("Сприяння американській свободі"). Крім того, в листопаді має вийти його книга.

Нагадаємо, колишній віцепрезидент США Майк Пенс оголосив, що змагатиметься за номінацію від Республіканської партії на президентські вибори, в червні.

Протягом своєї кампанії він підтримував допомогу США Україні та критикував колишнього президента Дональда Трампа за його похвалу президенту Росії Владіміру Путіну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: