Росолігарха Кузьмічева у Франції звинуватили в податковому шахрайстві

Середа, 1 листопада 2023, 22:17

Наближеному до Кремля російському мільярдерові Алексєю Кузьмічову, напередодні затриманому у Франції, в середу оголосили звинувачення в податковому шахрайстві.

Про це, як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AFP, оголосила Національна фінансова прокуратура Франції.

Кузьмічову оголосили звинувачення у приховуванні співпраці з організованою злочинною групою й за підозрою у відмиванні грошей. Його помістили під судовий нагляд і заборонили виїжджати за межі Франції.

Олігарх вийшов з-під арешту під заставу у 8 мільйонів євро.

Реклама:

Чоловіка, за даними AFP, арештували в понеділок на курорті Сен-Тропе на Лазурному узбережжі Франції. Правоохоронці здійснили обшуки в кількох місцях, пов'язаних з олігархом, зокрема будинку в Парижі й віллі в Сен-Тропе.

У Франції арештували путінського олігарха за підозрою в порушенні санкцій ЄС

Алексєй Кузьмічов перебуває в європейських санкційних списках із березня 2022 року. Він є основним акціонером "Альфа-груп", до якого входить "Альфа-банк", один з найбільших російських платників податків.

Крім того, ЄС називає Кузьмічова близьким до російського президента Владіміра Путіна з огляду на те, як останній надав підтримку інвестиційним планам "Альфа-груп" за лояльність до влади Кремля.

Журнал Forbes оцінює статки олігарха в майже 6,5 мільярда доларів.

Минулого року французька влада конфіскувала дві яхти Кузьмічова, пришвартовані на півдні Франції. Арешт однієї з яхт був скасований у жовтні 2022 року через процесуальні помилки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: