Підсанкційний російський мільярдер через суд домігся права користуватися своєю яхтою у Франції

Середа, 5 жовтня 2022, 18:51

Французький суд зобов'язав митну службу країни звільнити конфісковану яхту, що належить російському мільярдеру Алєксєю Кузьмічову, який потрапив під європейські санкції.

Про це пише Reuters, повідомляє "Європейська правда".

Митники вилучили 27-метрову яхту "La Petite Ourse" 16 березня, після того, як її власник, один з основних акціонерів російського "Альфа-банку" Кузьмічов, у березні потрапив під санкції ЄС за зв'язки з президентом РФ Владіміром Путіним.

Апеляційний суд Парижа постановив, що митники не дотримувалися правильних процедур під час висадки на судно, пришвартоване в місті Антіб на Лазурному березі.

Представившись керівництву верфі, агенти послалися на розслідування шахрайства, що, згідно з французьким законодавством, дозволяє митниці обшукувати судно.

Кузьмічов подав до суду на французьку владу, намагаючись повернути доступ до двох своїх яхт, що перебувають у Франції, "La Petite Ourse" і "La Petite Ourse II".

Як особі, яка перебуває під санкціями, чиї активи заморожено, Кузьмічову, як і раніше, заборонено вивозити "La Petite Ourse" за межі територіальних вод Франції, але тепер йому дозволено мати доступ до яхти і використовувати її в межах французьких вод, сказав його адвокат.

Суд також постановив, щоб французька митниця виплатила олігарху компенсацію в розмірі 10 000 євро.

Рішення щодо другого судна, "La Petite Ourse II", пришвартованого в Каннах, суд у Руані ухвалить пізніше.

Це рішення підкреслює проблеми, з якими стикаються європейські країни під час заморожування активів російських олігархів.

Нагадаємо, Європейський союз не включив до восьмого пакета санкцій проти Росії алмазодобувного гіганта "Алросу".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: