Глава Міноборони Нідерландів вітає ідею "часткового вступу" України до НАТО

Вівторок, 14 листопада 2023, 12:57

Ідея ексгенсека НАТО Андерса Фога Расмуссена щодо "часткового приєднання" України до Альянсу є креативною, вважає міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен. 

Про це вона сказала, прибувши на зустріч міністрів оборони країни ЄС у вівторок у Брюсселі, повідомляє "Європейська правда".

Оллонгрен, коментуючи пропозицію Расмуссена, наголосила, що Україна з часом приєднається до НАТО. Щодо ідеї "часткового членства" вона зазначила, що це "новий спосіб мислення".

4 млрд від Німеччини, "референдум" Орбана про Україну, вступ до НАТО частинами: все за вихідні

Реклама:

"Я дуже вітаю такі креативні ідеї. Побачимо", – прокоментувала міністерка.

Колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен висунув пропозицію щодо вступу України до Альянсу, але щоб стаття 5 Вашингтонського договору не поширювалась на окуповані Росією території.

Расмуссен, який був генеральним секретарем НАТО у 2009-2014 роках, наполягає на тому, що план "часткового членства" України не символізуватиме заморожування конфлікту, а натомість означатиме рішучість попередити Росію, що вона не може перешкодити вступу України до блоку.

"Настав час зробити наступний крок і запросити Україну до вступу в НАТО. Нам потрібна нова архітектура європейської безпеки, в якій Україна буде в самому серці НАТО", – наголошує він.

На думку ексгенсека НАТО, якщо Україні сказати, що її не можна запросити до членства в Альянсі, поки триває повномасштабна війна з боку Росії, Путіну дадуть "виправдання для нескінченного продовження війни".

Читайте також: Час дорослішати: коли НАТО буде пропонувати членство Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: