У Бельгії після повідомлення про замінування закрили 27 шкіл

Понеділок, 27 листопада 2023, 09:56

Низка шкіл Брюсселя і Валлонії-Брабант, що входять до освітньої мережі Валлонія-Брюссель, залишаться зачиненими в понеділок вранці після повідомлень про замінування, що надійшли в неділю ввечері.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє RTBF.

Поліція протягом для огляне усі освітні заклади, щодо яких надійшли повідомлення, і надасть свою оцінкую, розповіла Сесіль Маркетт, заступниця генерального директора, відповідальна за зв'язки з громадськістю в освітній мережі Валлонії і Брюсселя.

В освітній мережі додали, що школи оглядають "у суворій відповідності до принципу обережності" та закликали людей не панікувати.

"Багато установ постраждали від подібних попереджень протягом останніх тижнів. Очікують, що школи залишаться зачиненими увесь понеділок, але є велика ймовірність, що вони знову запрацюють у вівторок", – заявили в освітній мережі.

Минулого тижня литовська поліція отримала кілька повідомлень про нібито закладену вибухівку в школах і різних установах країни.

Наприкінці жовтня багато шкіл та інших установ по всій Литві кілька днів поспіль отримували повідомлення про замінування. Жодна з погроз не виявилася реальною.

Від псевдомінувань протягом жовтня потерпала також Франція, за половину місяця лише аеропорти отримали понад сотню таких повідомлень.