На війні в Україні загинув доброволець із Ірландії

фото
Вівторок, 12 грудня 2023, 21:25

Міністерство закордонних справ Ірландії у вівторок підтвердило загибель свого громадянина в Україні, який боровся проти повномасштабного вторгнення Росії.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на The Irish Times.

45-річний Грем Дейл з Дубліна загинув в Україні у п'ятницю, 8 грудня, хоча точна інформація про обставини його загибелі ще не підтверджена.

"Міністерство закордонних справ знає про цей випадок і надає консульську допомогу. Як і у випадку з усіма консульськими справами, Міністерство не коментує деталі окремих ситуацій", – сказали в ірландському МЗС.

Реклама:
Грем Дейл
Грем Дейл
Фото: соцмережі

Відомо, що Дейл приїхав в Україну невдовзі після повномасштабного російського вторгнення минулого року і вступив до лав української армії.

В Україні загинув доброволець із Іспанії

Перед цим він сім років служив у Корпусі морської піхоти США, куди вступив одразу після терористичних атак у США 11 вересня 2001 року. Після служби чоловік написав книгу про свій досвід, яку видали в Ірландії.

Точно невідомо, скільки громадян Ірландії воюють в Україні проти Росії й скільки з них загинули. Раніше повідомлялось про загибель 45-річного Фінбар Кафферкі у квітні 2023 року й 23-річного Рорі Мейсона у вересні 2022-го.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: