Топ-керівник НАТО попередив про нову епоху: Альянс має бути готовим до бойових дій

Середа, 17 січня 2024, 11:48

Голова Військового комітету НАТО, адмірал Роб Бауер, відкриваючи дводенну зустріч командувачів збройних сил країн НАТО у Брюсселі, закликав до трансформації боєздатності Альянсу в епоху непередбачуваності, у якій може трапитись "будь-що".

Про це повідомляє кореспондент "Європейської правди".

У своєму вступному слові Бауер зазначив, що НАТО необхідно, аби державні та приватні суб'єкти змінили своє мислення, перейшовши від епохи, коли все було заплановано і передбачувано, до епохи, "коли все може статися в будь-який час" і в якій "ми повинні очікувати несподіванок".

"Ера миру закінчилася. Ми перейшли до передвоєнного світу". Історична промова міністра оборони Британії

Реклама:

"Для того, щоб бути повністю ефективними і в майбутньому, нам потрібна трансформація бойових сил і засобів НАТО. Це буде головною темою сьогоднішнього засідання під головуванням Верховного головнокомандувача Об’єднаних збройних сил НАТО з питань трансформації", – сказав Бауер.

У цьому питанні ключовим фактором буде співпраця між державним і приватним секторами, зазначив він.

"У військовому плані потрібно зробити ще багато кроків, щоб досягти того, чого ми хочемо досягти для нашої колективної оборони. Проте відповідальність за свободу лежить не лише на плечах тих, хто в погонах.

Щоб зміцнити наш колективний захист і водночас підтримати Україну в її екзистенційній боротьбі, нам потрібен загальносуспільний підхід", – сказав також Бауер.

17-18 січня у Брюсселі відбудеться засідання найвищого військового органу НАТО – Військового комітету, у межах якого запланована перша зустріч Ради Україна-НАТО у форматі командувачів збройних сил.

Напередодні у телефонній розмові з Бауером головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що приєднається до засідання у форматі відеоконференції.

У розмові Залужний поінформував Бауера про ситуацію на фронті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: