Італія та Британія призупинили фінансування агенції ООН через ймовірну допомогу ХАМАС

Субота, 27 січня 2024, 15:15

Міністерства закордонних справ Італії та Великої Британії 27 січня оголосили про призупинення фінансової підтримки Агентства ООН для допомоги палестинським біженцям (БАПОР) після того, як кількох його співробітників запідозрили в причетності до нападу ХАМАС на Ізраїль.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Напередодні БАПОР заявило, що отримало від Ізраїлю докази ймовірної причетності 12 співробітників до атаки терористичного угруповання ХАМАС на Ізраїлю у жовтні 2023 року.

"Щоб захистити здатність агентства надавати гуманітарну допомогу, я ухвалив рішення негайно розірвати контракти з цими співробітниками та розпочати розслідування, щоб невідкладно встановити істину", – заявив очільник БАПОР Філіп Лаццаріні.

Реклама:
Нідерланди готові за потреби скидати гумдопомогу в Газу з літаків

Після цього про призупинення фінансування агентства оголосили Сполучені Штати, Австралія та Канада. У суботу до них долучились Італія та Британія.

"Ми прагнемо надавати гуманітарну допомогу палестинському населенню, захищаючи безпеку Ізраїлю", – оголосив італійський міністр закордонних справ Антоніо Таяні.

А британське Міністерство закордонних справ у своїй заяві вказало, що призупиняє будь-яке майбутнє фінансування БАПОР, поки звинувачення перебувають на розгляді.

Агентство ООН для допомоги палестинським біженцям було засноване у 1949 році й діє в секторі Гази, на Західному березі річки Йордан, а також у Йорданії, Лівані та Сирії. Після жовтня 2023-го БАПОР надало свої об’єкти по всій Газі для цивільних, які тікали від наступу ізраїльських сил.

Раніше ЗМІ повідомили, що у Євросоюзі розробили план з 10 пунктів для "надійного, всеосяжного вирішення" ізраїльсько-палестинського конфлікту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: