Бельгія дасть 200 млн євро на чеську ініціативу щодо передачі Україні 800 тисяч снарядів

Середа, 28 лютого 2024, 16:37

Бельгія на 200 мільйонів євро профінансує чеську ініціативу щодо закупівлі 800 тисяч снарядів для України за межами Європи для надання більшої підтримки українській армії.

Як повідомляє "Європейська правда", про це у Twitter (X) заявив бельгійський прем’єр Александр де Кроо.

За словами де Кроо, Бельгія надасть 200 мільйонів євро, тому протягом наступних тижнів в Україну надійде більше боєприпасів.

"Ми ніколи не зможемо зрівнятися з тими жертвами, на які Україна йде щодня. Але ми можемо дати президенту Зеленському те, що він просить – більше зброї для захисту від російського агресора", – зазначив він.

Раніше глава уряду Чехії Петр Фіала повідомив, що 15 європейських країн підтримують чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України за межами Європи.

Нагадаємо, на Мюнхенській безпековій конференції чеський президент Петр Павел заявив, що Чехія знайшла до 800 тисяч снарядів стандартного калібру НАТО, які може за кілька тижнів відправити в Україну, якщо отримає фінансування для доставки.

Видання Financial Times повідомило, що сума, необхідна для поставки боєприпасів Україні, становить 1,5 мільярда доларів.

Згодом Чеське Міністерство оборони заявило в п'ятницю, що координує зусилля і заручилося попередніми зобов'язаннями з боку Канади та Данії, а також інших країн, які не захотіли, щоб їх називали.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: