ЗМІ: Зеленський відвідає Німеччину для участі в Мюнхенській конференції з безпеки

Середа, 7 лютого 2024, 09:52

Наприкінці наступного тижня очікується третій з початку повномасштабної російської агресії візит президента України Володимира Зеленського до Німеччини.

Як пише "Європейська правда", про це стало відомо німецькому виданню Tagesspiegel.

Згідно з інформацією Tagesspiegel, глава української держави планує відвідати Мюнхенську конференцію з питань безпеки, яка відбудеться з 16 по 18 лютого. Деталі візиту і точний графік все ще засекречені з міркувань безпеки.

Голова Мюнхенської конференції з безпеки Крістоф Гойсген не захотів підтвердити участь Зеленського у конференції. Однак він повідомив, що організатор намагається забезпечити присутність українського президента: "Запрошення було надіслано Зеленському".

Реклама:

Минулого року Зеленський відкрив традиційну конференцію відеозверненням з української столиці. Відтоді Зеленський здійснив низку закордонних поїздок.

Серед них, зокрема, перший державний візит до Німеччини у воєнний час у травні минулого року. Тоді Зеленський зустрівся з канцлером Олафом Шольцом у Берліні та прийняв премію Карла Великого в Аахені.

Також Зеленський побував із візитом у Німеччині у грудні минулого року. 

Німеччина зараз є країною, яка після США надає Україні найбільшу підтримку. Одна лише Німеччина постачає Києву стільки зброї та боєприпасів, скільки всі інші країни ЄС разом узяті.

Як повідомлялося, уряди Росії та Ірану, а також представники крайніх правих та крайніх лівих у Німеччині не запрошені приєднатися до Мюнхенської безпекової конференції, що відбудеться з 16 по 18 лютого.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: