Конгресмен США про відставку Залужного: Підтримуємо право Зеленського на пошук оновлення

П'ятниця, 9 лютого 2024, 18:21

Член постійного спеціального комітету Палати представників США з розвідки Джейсон Кроу прокоментував нещодавнє звільнення Валерія Залужного з посади головнокомандувача Збройних сил України.

Про це Кроу сказав на брифінгу в Києві в п'ятницю ввечері, його цитує агентство "Інтерфакс-Україна", повідомляє "Європейська правда".

Конгресмен зазначив, що США та Україна поділяють спільну цінність – цивільний контроль над Збройними силами.

"Це цінність, перевірена часом і дуже важлива для будь-якої демократії. І в рамках цього цивільні лідери мають право і обов'язок обирати тих лідерів, які будуть просуватися", – сказав конгресмен. 

Реклама:

"Ми розуміємо, що після двох років запеклої боротьби президент Зеленський шукає оновлення та іншого підходу, і це, безумовно, цілком у його праві, і ми підтримуємо це право", – додав член Палати представників США.

Він подякував від імені американського народу генералу Залужному, який протягом останніх двох років очолював зусилля із захисту України, підтримував своїх солдатів і "робив це вражаюче". 

"Йому потрібно віддати належне за його лідерство. У цьому немає жодних сумнівів", – сказав Кроу.

Нагадаємо, у Пентагоні, коментуючи зміни у військовому керівництві України, підтвердили готовність Штатів співпрацювати з новим головнокомандувачем українських Збройних Сил.

У Європейській комісії заявили, що підтримка Європейським Союзом України залишиться незмінною після відставки головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Дивіться відеорозбір "ЄП" про відповідь Заходу на зміну командування ЗСУ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: